Lasagne on perheemme kestosuosikki. Tällä kertaa valmistin sen päivällä hyvissä ajoin ennen ruoka-aikaa, sillä menin illaksi töihin. Perheen oli sitten helppo kauhoa valmista ruokaa lautaselleen äidin ollessa poissa. Itse pääsin nautiskelemaan lempiruuastani työillan päätteeksi, nam!
<kuva tulee myöhemmin>
(iso vuuallinen)
250 g täysjyväisiä lasagnelevyä
Lihakastike
400 g naudan jauhelihaa
2 sipulia silputtuna
1 pkt (500 ml) tomaattimurskaa
4 valkosipulin kynttä murskattuna
1-2 dl vettä
mustapippuria
rakuunaa (tai basilikaa)
oreganoa
Valkokastike
50 g voita
5 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
suolaa
mustapippuria
150-200 g juustoraastetta
Pinnalle
juustoraastetta
- Valmista lihakastike: Ruskista sipulit ja jauheliha paistinpannulla. Lisää tomaattimurska, valkosipuli, vesi ja mausteet. Hauduta puolisen tuntia välillä sekoitellen.
- Valmista valkokastike: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähitellen, kastiketta koko ajan sekoittaen. Keitä muutaman minuutin ajan. Nosta kattila levyltä, lisää juustoraaste ja mausteet.
- Voitele iso uunivuoka. Levitä vuuan pohjalle kerros lihakastiketta ja asettele sen päälle lasagnelevyjä vieri viereen. Levitä levyjen päälle kerros valkokastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Jatka näin kerrostellen vuorotellen lihakastiketta, levyjä ja valkokastiketta niin että kaikista päällimmäiseksi tulee valkokastiketta.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä ruokaa 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.
Asiantuntijaraadin arviointi:
En ollut näkemässä ruokalutilannetta, mutta kuulin jälkikäteen, että hyvin oli maistunut kaikille :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti