Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

torstai 8. maaliskuuta 2012

Pavut kookosmaidossa

Ah, rakastan palkokasveja! Tein tästä ihanan pehmeänmakuisesta ruuasta pikaversion eli käytin valmiiksi esikeitettyjä papuja kuivattujen sijaan. Jos joskus on aikaa, kannattaa liottaa ja keittää pavut (n. 4 dl) itse.


(noin 6 annosta)

3 pkt GoGreenin suuria valkoisia papuja
1 sipuli silputtuna
2-3 valkosipulin kynttä muserrettuna
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl kurkumaa
2 dl kookosmaitoa

  1. Kuumenna öljy wokissa ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti.  
  2. Lisää joukkoon tomaattimurska, suola, pippuri ja kurkuma.
  3. Valuta pavut ja lisää ne sipuli-mausteseoksen joukkoon. 
  4. Lisää kookosmaito ja keitä ilman kantta viitisen minuuttia. 
  5. Tarjoile riisin kera tahi liharuokien lisukkeena.


Asiantuntijaraadin arviointi:

7-vuotias:
"Hyvää."
4-vuotias: "Nää pavut on liian kovia mulle. Mä haluun syödä katkarapuja!"
1½-vuotias: Söi mielellään, mutta vähän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti