Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Helpot kasvistäytteiset letut

Sarjassamme omia kokeiluja, mutta hyvin onnistui! Tätä ruokaa voivat täysveriset kasvissyöjätkin syödä, jos vaihtavat kalaöljyn soijakastikkeeseen. Kalaöljy tosin tuo tofuun pikantimman maun.

(6 isoa lettua)

Lettutaikina
2 munaa
4 dl maitoa
3/4 tl suolaa
n. 2½ dl täysjyvävehnäjauhoja

Tofu ja marinadi
1 pkt maustamatonta tofua
loraus öljyä
loraus kalakastiketta (tai soijakastiketta)
sambal oelekia maun mukaan
ripaus jauhettua inkivääriä
ripaus sokeria

Lisäksi
juustoraastetta

  1. Tee lettutaikina ja anna sen seistä puolisen tuntia.
  2. Pilko tofu pieniksi palasiksi ja laita kulhoon marinadin ainesten kanssa.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paista letut ja nosta ne syrjään.
  4. Paista tofua marinadeineen lettupannussa kunnes se ruskistuu hieman. Nosta syrjään ja paista kasvikset pannussa kypsäksi. Sekoita tofu niiden joukkoon.
  5. Täytä letut kasvis-tofuseoksella, rullaa ja asettele vieri viereen voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja anna olla uunissa niin kauan kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.


Asiantuntijaraadin arviointi:

7-vuotias: "Hyvää!" Söi ihan mielettömiä määriä.
4-vuotias: "Yhyy, en syö!", ja juoksi pöydästä pois.
1½-vuotias: Söi hyvällä ruokahalulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti