Ei pääsiäistä ilman pashaa! Tämäkin resepti on peräisin äidiltäni. Ohjeesta tulee aivan valtava määrä pashaa - kannattaa siis vähintään puolittaa määrät, ellei ole kestitsemässä koko sukua. Itse tein vain kolmasosan tänä vuonna, kun syöjiä oli vain kuusi, ja heistäkin puolet pieniä lapsia. Joista nuorin pääsi tökkäisemään sormensa herkkuun ennen tarjoilua, kuten kuvasta voi nähdä...
250 g voita (mielellään suolatonta)
5½ dl sokeria
4 kananmunaa
1½ kg
maitorahkaa
1 dl
smetanaa
1½ dl mantelilastuja
1½ dl
rusinoita
hillottuja appelsiininkuoria
sukaattia
vaniljasokeria
Koristeluun
säilykehedelmiä
Koristeluun
säilykehedelmiä
- Laita kerma, voi, sokeri, munat kattilaan ja vatkaa ne vispilällä kuumiksi, älä polta pohjaan. Kun kattilasta nousee höyry, seos on tarpeeksi kuumaa.
- Lisää smetana ja rahka siivilän läpi tasaiseksi massaksi, vatkaa voimakkaasti että tulee tasaista eikä juoksetu.
- Lisää mausteet ja sotke seos tasaiseksi massaksi.
- Pane hiukan kostea (keitetty) sideharsoesimerkiksi siivilään (jos et omista oikeaa pashamuottia) ja kaada massa siihen. Tarkoitusta varten voi käyttää myös suodatinpusseja tai muovipurkkeja, joiden pohjaan on tehty reikiä.
- Anna jäähtyä ja valua kylmässä yli yön. Kumoa vadille ja koristele hedelmillä.
Asiantuntijaraadin arviointi:
7-vuotias: "Hyvää."
4-vuotias: "Mitä nuo mustat on? En halua."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti