Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Porkkanakeitto

Tämä keitto on niin iloisen ja aurinkoisen värinen, että se sopi kuin nakutettu pääsiäisateriamme alkuruuaksi. Kaiken kukkuraksi se jopa maistui koko soittokunnalle eli kolmelle aikuiselle ja kolmelle lapselle!

(Koska reseptiin kuuluu alkoholia, kiehautin keiton sherryn lisäämisen jälkeen, jotta prosentit haihtuivat ja lapsetkin pystyivät syömään ruokaa huoletta.)

(6 annosta)

600 g porkkanaa
2 sipulia
100 g juuriselleriä
1,2 l kasvislientä
1-2 tl rakuunaa tai basilikaa
mustapippuria
suolaa
1 dl kuivaa sherryä
½ prk maustamatonta tuorejuustoa

Lisäksi
1 prk raejuustoa
muutama lehti tuoretta basilikaa/minttua tms. yrttiä 

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut kasvikset kasvisliemessä kypsiksi kannen alla, noin 20 minuutin ajan.
  2. Mausta basilikalla tai rakuunalla sekä pippurilla, suolalla ja sherryllä. 
  3. Lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. 
  4. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 
  5. Tarjoa keiton kanssa rajuustoa.

Asiantuntijaraadin arviointi:

7-vuotias:
"Hyvää!" 
4-vuotias: "Hyvää!" 
1½-vuotias: Kysyin, onko hyvää. Vastasi hymyillen ja nyökytellen: "Mmmh."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti