Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Fuusiomureke - sekoitusta idästä ja lännestä

(viidelle)

400 g naudan jauhelihaa
1 dl piimää
½ dl kaurahiutaleita
2 tl sambal oelekia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl kardemummaa
½ tl muskottipähkinää
1 kananmuna

Täyte:
fetajuustoa
aurinkokuivattua tomaattia (palasina esim. basilikaöljyssä)

Lisäksi:
sipulia lohkottuna
  1. Sekoita kaurahiutaleet piimään, anna seistä kymmenisen minuuttia.
  2. Sekoita kulhossa sambal, soijakastike, korianteri, juustokumina, kardemumma, muskottipähkinä ja kananmuna.
  3. Lisää joukkoon jauheliha ja piimä-kaurahiutaleseos. Sekoita mureketaikinaksi.
  4. Levitä puolet taikinasta voidellulle uunivuualle tasaiseksi levyksi. Lado sen päälle fetajuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Levittele loppu mureketaikina päälle ja muotoile nätiksi pötkyläksi. Lisää halutessasi murekkeen reunoille sipulilohkoja, voitele ne öljyllä.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
  6. Tarjoile riisin ja kasvisten kanssa.
Asiantuntijaraadin arviointi:
t
6-vuotias: "Tulista. Liian tulista." Söi silti hyvin.
4-vuotias: "Tulisempaa kuin chilipähkinät." Söi silti hyvin.
1-vuotias: Popsi ruokaa poskeensa reippaasti. Viis veisasi tulisuudesta.

Note: Itse ra-kas-tan tätä ruokaa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti