Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

perjantai 18. marraskuuta 2011

Indonesialaista kookospossua


(neljälle) 

400 g possun suikalelihaa
mustapippuria
1-2 rkl öljyä
2 sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 punainen paprika (tai chili jos haluaa tulisuutta) suikaloituna
2 dl kookosmaitoa
6 rkl ketjap manisia
½ rkl kalakastiketta
suolaa

  1. Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa ja ruskista lihasuikaleita siinä noin viiden minuutin ajan. Mausta pippurilla ja nosta syrjään.
  2. Laita pannulle tarvittaessa lisää öljyä ja kuullota sipulia, valkosipulia ja paprikaa muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää pannuun kookosmaito, ketjap manis, kalakastike ja liha ja anna hautua noin kolme varttia miedolla lämmöllä. Mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Tarjoile keitetyn riisin ja vihannesten kanssa. Lisämakua antamaan sopii sambal oelek!


Asiantuntijaraadin arviointi:
 
7-vuotias: "Hyvää."
4-vuotias: "Pahaa. Tämä riisi on hyvää, mutta kastike ei."
1-vuotias: Söi hyvin, mutta kysyin silti, onko ruoka hyvää. Vastasi:"E!" ja pudisti tomerasti päätään. Mitäs menin kysymään...

Note: Kuvassa esiintyvä riisitorni oli hitti! Lapset innostuivat siitä ihan kunnolla :D 
Ruuan alkuperäinen resepti löytyy muuten täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti