Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kikhernepyörykät ja mausteinen kastike pitaleipien kanssa

 (4-5 hengelle)

Pyörykät
5 dl keitettyjä kikherneitä
4 kevätsipulia
2-3 valkosipulin kynttä
1 muna
2 rkl perunajauhoja
½-1 tl suolaa
ripaus cayennepippuria
3 rkl öljyä paistamiseen

Kastike
2 dl maustamatonta jugurttia
1 rkl hunajaa
1 tl juustokuminaa
½-1 tl chilijauhetta
½ tl suolaa
½ dl silputtua tuoretta minttua

Lisäksi
2 pakettia valmiita pitaleipiä
2-4 tomaattia pilkottuna

  1. Soseuta kikherneet tehosekoittimella. Huuhtele ja silppua kevätsipulit, murskaa valkosipulit. Lisää sipulit, muna, perunajauhot, suola ja cayennepippuri kikhernesoseeseen ja sekoita se tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä.
  2. Paista pyörykät öljyssä kullanruskeiksi, noin 5-10 minuuttia.
  3. Sekoita jugurttiin hunaja ja mausteet (kastikkeen voi myös tehdä etukäteen maustumaan jääkaappiin).
  4. Tarjoa kikhernepyörykät kastikkeen, lämmitettyjen pitaleipien ja tomaatin kanssa. Pyörykät maistuvat myös kuskusin kanssa.

Asiantuntijaraadin eli lapsieni arviointi:

6-vuotias: "Joo, ihan hyvää." Lopulta lautaselle jäi muutama palanen pyöryköitä.
3-vuotias: "Hyvää." Syömisen edistyessä alkoi valitus:" Tämä vihreä ei maistu hyvälle." Kevätsipulin palaset jäivät siis syömättä, samaten kikhernepyörykät jotka suorastaan tursusivat kyseistä vihreää tavaraa :P
1-vuotias: "Nämmmmm nämmmmmmm nämmmmm!" Söi mahansa täyteen :)

Note to self: Silppua kevätsipulit seuraavalla kerralla tunnistamattoman pieniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti