(pellillinen)
Pohja
2½ dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä
Tomaattikastike
2 tlk tomaattimurskaa
4-7 valkosipulin kynttä
ripaus mustapippuria
ripaus paprikajauhetta
oreganoa ja /tai basilikaa maun mukaan
Päälle lisäksi
2 tlk tonnikalaa öljyssä
½ purkillista viipaloituja (vihreitä) oliiveja
reilusti juustoraastetta
- Valmista pohjataikina: Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää 42-asteinen vesi ja sekoita. Lisää öljy ja anna kohota puolen tunnin ajan. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (ripottele jauhoja taikinan pinnalle, jos taikina tarttuu sormiin).
- Valuta tomaattimurskasta liiallinen mehu siivilässä. Sekoita tomaatin joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle.
- Valuta öljy pois tonnikaloista ja levitä ne pizzalle. Ripottele päälle oliivit ja lopuksi juusto.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Asiantuntijaraadin arviointi:
6-vuotias: "Maistuu hyvältä."
3-vuotias: "Mä en tykkää oviileista. Ota oviilit pois."
1-vuotias: "Eh, nnnäm." Sai vain maistaa, söi varsinaiseksi ateriaksi purkkiruokaa...
Note to others: Tänään, kuten AINA, pizzataikinan valmisti armas mieheni. Kunnia siis hänelle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti