Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

lauantai 27. elokuuta 2011

Muheva tonnikalapizza

(pellillinen)

Pohja
2½ dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Tomaattikastike
2 tlk tomaattimurskaa
4-7 valkosipulin kynttä
ripaus mustapippuria
ripaus paprikajauhetta
oreganoa ja /tai basilikaa maun mukaan

Päälle lisäksi
2 tlk tonnikalaa öljyssä
½ purkillista viipaloituja (vihreitä) oliiveja
reilusti juustoraastetta


  1. Valmista pohjataikina: Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää 42-asteinen vesi ja sekoita. Lisää öljy ja anna kohota puolen tunnin ajan. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (ripottele jauhoja taikinan pinnalle, jos taikina tarttuu sormiin).
  2. Valuta tomaattimurskasta liiallinen mehu siivilässä. Sekoita tomaatin joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle.
  3. Valuta öljy pois tonnikaloista ja levitä ne pizzalle. Ripottele päälle oliivit ja lopuksi juusto.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Asiantuntijaraadin arviointi:

6-vuotias: "Maistuu hyvältä."
3-vuotias: "Mä en tykkää oviileista. Ota oviilit pois."
1-vuotias: "Eh, nnnäm." Sai vain maistaa, söi varsinaiseksi ateriaksi purkkiruokaa...

Note to self: Menee taas laidasta laitaan. Viime viikolla tästä tuli ihan mautonta, tänään lähes liian "maukasta". 7 valkosipulinkynttä = ehdoton maksimi :D

Note to others: Tänään, kuten AINA, pizzataikinan valmisti armas mieheni. Kunnia siis hänelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti