Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

maanantai 22. elokuuta 2011

Thaimaalainen kalapata

(4 hengelle)

400 g vaaleita kalafileitä (esim. seitiä tai pangasiusta)
4 porkkanaa
1 nippu kevätsipuleita
½-1 punaista chiliä
400 ml kookosmaitoa
2 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl limettimehua

  1. Leikkaa kalafileet 4 cm levyisiksi paloiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat, huuhtele kevätsipulit ja pilko ne. Puhdista chili siemenistä ja suikaloi se. Levitä kasvikset ja chili paistokasarin tai wokin pohjalle. Asettele kalapalat kasvisten päälle.
  2. Sekoita inkivääri, kalakastike ja limettimehu kookosmaitoon ja kaada seos pannuun kalojen päälle.
  3. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kunnes kala on kypsää ja kasvikset pehmenneet, noin 15-20 minuuttia.
  4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Asiantuntijaraadin eli lapsieni arviointi:

6-vuotias: "Hei tää on hyvää!"
3-vuotias: "Mä en tahtonut näitä vihreitä", erittäin surkealla äänellä. Kun kevätsipulit oli noukittu pois, alkoi syödä ja totesi ruuan olevan "hyvää".
1-vuotias: "Hehe, mäm mäm mäm!"

Note to self: Silppua kevätsipulit seuraavalla kerralla mikroskooppisen pieniksi palasiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti