400 g vaaleita kalafileitä (esim. seitiä tai pangasiusta)
4 porkkanaa
1 nippu kevätsipuleita
½-1 punaista chiliä
400 ml kookosmaitoa
2 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl limettimehua
- Leikkaa kalafileet 4 cm levyisiksi paloiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat, huuhtele kevätsipulit ja pilko ne. Puhdista chili siemenistä ja suikaloi se. Levitä kasvikset ja chili paistokasarin tai wokin pohjalle. Asettele kalapalat kasvisten päälle.
- Sekoita inkivääri, kalakastike ja limettimehu kookosmaitoon ja kaada seos pannuun kalojen päälle.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kunnes kala on kypsää ja kasvikset pehmenneet, noin 15-20 minuuttia.
- Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Asiantuntijaraadin eli lapsieni arviointi:
6-vuotias: "Hei tää on hyvää!"
3-vuotias: "Mä en tahtonut näitä vihreitä", erittäin surkealla äänellä. Kun kevätsipulit oli noukittu pois, alkoi syödä ja totesi ruuan olevan "hyvää".
1-vuotias: "Hehe, mäm mäm mäm!"
Note to self: Silppua kevätsipulit seuraavalla kerralla mikroskooppisen pieniksi palasiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti