Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

maanantai 19. syyskuuta 2011

Ihan paras jauhelihakastike

Tämä resepti on vuosia vanha kehitelmä, johon yritin saada mukaan lapsuudestani tuttuja jauhelihakastikkeen makuja. Hyvin onnistuin, sillä kastike maistuu taivaalliselta (ainakin omasta mielestäni), samansorttiselta kuin oman äitini keitokset.


(neljälle)

400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
300-400 ml kasvislientä
mustapippuria
kuivattua persiljaa  
(suolaa)
150-200 ml crème fraichea tai kuohukermaa
2-3 rkl ketsuppia
suolakurkkua maun mukaan
2 rkl Maizenaa

  1. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. 
  2. Lisää mustapippuri, persilja ja kasvisliemi. Hauduta 20 minuuttia. 
  3. Lisää suolakurkku, ketsuppi ja kerma. Suurusta Maizenalla sopivan paksuiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Mahtavaa keitettyjen perunoiden ja parsakaalin kanssa! 

Asiantuntijaraadin arviointi:

6-vuotias: "Maistuu hyvältä."
4-vuotias: "Mä en tykkää tästä, koska tässä on kesäkurpitsaa", ennen kuin oli edes maistanut. Maistettuaan tokaisi: "Hyvää. Ei kun pahaa. Hyvääpahaahyvääpahaahyvääpahaa. Tää on pahaa."
1-vuotias: Söi vaiti. Lautasen tyhjäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti