Tämä resepti on vuosia vanha kehitelmä, johon yritin saada mukaan lapsuudestani tuttuja jauhelihakastikkeen makuja. Hyvin onnistuin, sillä kastike maistuu taivaalliselta (ainakin omasta mielestäni), samansorttiselta kuin oman äitini keitokset.
(neljälle)
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
300-400 ml kasvislientä
mustapippuria
kuivattua persiljaa
(suolaa)
150-200 ml crème fraichea tai kuohukermaa
2-3 rkl ketsuppia
suolakurkkua maun mukaan
2 rkl Maizenaa
- Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla.
- Lisää mustapippuri, persilja ja kasvisliemi. Hauduta 20 minuuttia.
- Lisää suolakurkku, ketsuppi ja kerma. Suurusta Maizenalla sopivan paksuiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Mahtavaa keitettyjen perunoiden ja parsakaalin kanssa!
Asiantuntijaraadin arviointi:
6-vuotias: "Maistuu hyvältä."
4-vuotias: "Mä en tykkää tästä, koska tässä on kesäkurpitsaa", ennen kuin oli edes maistanut. Maistettuaan tokaisi: "Hyvää. Ei kun pahaa. Hyvääpahaahyvääpahaahyvääpahaa. Tää on pahaa."
1-vuotias: Söi vaiti. Lautasen tyhjäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti