Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

lauantai 10. syyskuuta 2011

Kahden juuston pizza

(pellillinen)

Pohja
2½ dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Tomaattikastike
1 tlk tomaattimurskaa
3 valkosipulin kynttä
ripaus mustapippuria
oreganoa ja /tai basilikaa maun mukaan

Päälle lisäksi
2 mozzarellapallukkaa viipaloituna
iso kasa goudaa raastettuna
pesto rossoa maun mukaan

  1. Valmista pohjataikina: Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää 42-asteinen vesi ja sekoita. Lisää öljy ja anna kohota puolen tunnin ajan. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (ripottele jauhoja taikinan pinnalle, jos taikina tarttuu sormiin).
  2. Valuta tomaattimurskasta liiallinen mehu siivilässä. Sekoita tomaatin joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle.
  3. Asettele mozzarellaviipaleet pizzalle. Lusikoi pesto rossoa juuston ympärille. Ripottele päälle goudaraaste.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Asiantuntijaraadin arviointi:

6-vuotias: "Hyvää."
4-vuotias: "Mä en tykkää tästä. Mä en tahdo että tässä on tomaattia. Tää maistuu aika pahalta, tulee jotenkin jano."
1-vuotias: "Namnamnam."

Note to self: ♥ pesto rosso. Ja 4v on selkeästi sairastunut niuhotustautiin.

Note to others: Kaksi vanhinta raatilaista sai valita juustot tähän pizzaan. Pizzataikinan valmisti taasen armas mieheni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti