(pellillinen)
Pohja
2½ dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä
Tomaattikastike
1 tlk tomaattimurskaa
3 valkosipulin kynttä
ripaus mustapippuria
oreganoa ja /tai basilikaa maun mukaan
Päälle lisäksi
2 mozzarellapallukkaa viipaloituna
iso kasa goudaa raastettuna
pesto rossoa maun mukaan
- Valmista pohjataikina: Sekoita kuiva-aineet keskenään, lisää 42-asteinen vesi ja sekoita. Lisää öljy ja anna kohota puolen tunnin ajan. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (ripottele jauhoja taikinan pinnalle, jos taikina tarttuu sormiin).
- Valuta tomaattimurskasta liiallinen mehu siivilässä. Sekoita tomaatin joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle.
- Asettele mozzarellaviipaleet pizzalle. Lusikoi pesto rossoa juuston ympärille. Ripottele päälle goudaraaste.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Asiantuntijaraadin arviointi:
6-vuotias: "Hyvää."
4-vuotias: "Mä en tykkää tästä. Mä en tahdo että tässä on tomaattia. Tää maistuu aika pahalta, tulee jotenkin jano."
1-vuotias: "Namnamnam."
Note to others: Kaksi vanhinta raatilaista sai valita juustot tähän pizzaan. Pizzataikinan valmisti taasen armas mieheni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti