200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja voi kattilassa. Sekoita ne munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe mielellään siivilän läpi. Sekoita varovasti.
- Kaada seos voideltuun, jauhotettuun pyöreään vuokaan (⌀ n. 25 - 26cm).
- Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Tarkoitus on, että mutakakku kypsyy vain reunoilta ja jää sisältä löysäksi.
- Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua; ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.
- Koristele tomusokerilla ja tarjoile (vanilja)jäätelön kera. Myös vadelmat sopivat mutakakun seuraksi.
Asiantuntijaraadin arviointi:
6-vuotias: "Hyvää."
4-vuotias: "Hyvää." Toisen palan kohdalla alkoi valitus: "Mä en tykkää tästä mudan näköisestä."
1-vuotias: "Eiii!" ja irvisti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti