Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

torstai 29. syyskuuta 2011

Mutakakku



200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

   
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja voi kattilassa. Sekoita ne munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe mielellään siivilän läpi. Sekoita varovasti. 
  3. Kaada seos voideltuun, jauhotettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).
  4. Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Tarkoitus on, että mutakakku kypsyy vain reunoilta ja jää sisältä löysäksi. 
  5. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua; ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.
  6. Koristele tomusokerilla ja tarjoile (vanilja)jäätelön kera. Myös vadelmat sopivat mutakakun seuraksi.


Asiantuntijaraadin arviointi:

6-vuotias: "Hyvää."
4-vuotias: "Hyvää." Toisen palan kohdalla alkoi valitus: "Mä en tykkää tästä mudan näköisestä."
1-vuotias: "Eiii!" ja irvisti.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti