Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

torstai 29. syyskuuta 2011

Nasi goreng ja tofua

(aika monelle)

1 l keitettyä riisiä (esim. edellisen päivän tähteet)
½ dl öljyä
1 iso sipuli silputtuna
3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa suikaleina
4 kananmunaa
1-2 rkl punaista Thai currytahnaa (Spice Up!)
1 tl inkiväärijauhetta

1 pkt tofua
1 rkl soijakastiketta

  1. Kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanaa öljyssä wokkipannussa. 
  2. Lisää riisi, paista. Kun riisi on kypsentynyt jonkin aikaa, riko kananmunat sen joukkoon ja sekoita. Anna munien hyytyä. 
  3. Lisää inkiväärijauhe ja currytahna. Sekoita hyvin, jotta maut leviävät tasaisesti.
  4. Paista tofu erillisessä pannussa ja mausta se soijakastikkeella. 
  5. Lisää tofu riisin joukkoon. Tarjoile sellaisenaan.

Asiantuntijaraadin arviointi:

6-vuotias: "Mmmm, hyvää! Varsinkin tää tofu."
4-vuotias: "Hyvää." Mutta hieman myöhemmin: "Tässä on sipulia. Mä en tykkää siitä." Kun sanoin, että lihapullissakin on sipulia, hän vastasi: "Mutta niissä se ei näy, silloin mä kyllä tykkään sipulista."
1-vuotias: Söi hiljaisena. Lopulta kysyin, onko ruoka hyvää. Vastaus: "Jähy!" Otti lisää monta kertaa.

Note to others: Tämä ruoka on loistava tapa päästä eroon ylimääräisestä keitetystä riisistä. Nasi goreng on ikään kuin indonesialainen pyttipannu :D
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti