(aika monelle)
1 l keitettyä riisiä (esim. edellisen päivän tähteet)
½ dl öljyä
1 iso sipuli silputtuna
3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa suikaleina
4 kananmunaa
1-2 rkl punaista Thai currytahnaa (Spice Up!)
1 tl inkiväärijauhetta
1 pkt tofua
1 rkl soijakastiketta
- Kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanaa öljyssä wokkipannussa.
- Lisää riisi, paista. Kun riisi on kypsentynyt jonkin aikaa, riko kananmunat sen joukkoon ja sekoita. Anna munien hyytyä.
- Lisää inkiväärijauhe ja currytahna. Sekoita hyvin, jotta maut leviävät tasaisesti.
- Paista tofu erillisessä pannussa ja mausta se soijakastikkeella.
- Lisää tofu riisin joukkoon. Tarjoile sellaisenaan.
Asiantuntijaraadin arviointi:
6-vuotias: "Mmmm, hyvää! Varsinkin tää tofu."
4-vuotias: "Hyvää." Mutta hieman myöhemmin: "Tässä on sipulia. Mä en tykkää siitä." Kun sanoin, että lihapullissakin on sipulia, hän vastasi: "Mutta niissä se ei näy, silloin mä kyllä tykkään sipulista."
1-vuotias: Söi hiljaisena. Lopulta kysyin, onko ruoka hyvää. Vastaus: "Jähy!" Otti lisää monta kertaa.
Note to others: Tämä ruoka on loistava tapa päästä eroon ylimääräisestä keitetystä riisistä. Nasi goreng on ikään kuin indonesialainen pyttipannu :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti