Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

perjantai 30. syyskuuta 2011

Eräänlainen pastitsio

(4-6 hengelle)

250 g (täysjyvä)pastaa

Jauhelihakastike
2 rkl öljyä
2 pientä sipulia silputtuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
400 g naudan jauhelihaa
3 dl kasvis- tai lihalientä
2 tl tomaattipyreetä
1 tl kanelia
1 tl kuminaa
1 tl minttua 
suolaa
pippuria

Juustokastike
50 g voita
40 g jauhoja
1,2 dl maitoa
1,2 dl maustamatonta jugurttia
100 g juustoraastetta
suolaa
pippuria

Päälle
100 g juustoraastetta
9 kiekkoa pehmeää vuohenjuustoa

  1. Keitä pasta kypsäksi. Valuta.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää jauheliha, ruskista se. Lisää kaneli, kumina ja minttu sekä tomaattipyree ja kasvis/lihaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna poreilla kunnes kastike paksunee eli kymmenisen minuuttia.
  3. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot. Keitä niitä minuutin verran. Lisää maito ja jugurtti varovaisesti, anna paksuuntua. Lisää juustoraaste, mausta suolalla ja pippurilla
  4. Sekoita pasta juustokastikkeeseen. Levitä puolet pastaseoksesta voidellun uunivuuan pohjalle. Kaada päälle jauhelihakastike. Levitä pastaseoksen loput jauhelihan päälle tasaisesti. 
  5. Lado päälle vuohenjuustokiekot ja ripottele päällimmäiseksi  juustoraastetta. 
  6. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Asiantuntijaraadin arviointi:

6-vuotias: "Hyvää."

4-vuotias: "Hyvää."
1-vuotias: Söi vakavana ja hiljaisena. Onko "mämmämmäm" jäänyt pysyvästi historiaan?











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti