Bataattilaatikko on ainoa laatikkoruoka, jota laitan jouluna. Tällä kertaa siitä tuli todella maukasta; ihan yllätyin kun asiantuntijoillekin maistui. Salaisena ainesosasena käytin konjakkia...
n. 1 kg bataattia
suolaa
2 dl kermaa
2-3 rkl siirappia
½ tl kanelia
1 kananmuna
2 dl kermaa
2-3 rkl siirappia
½ tl kanelia
1 kananmuna
1 rkl konjakkia
- Keitä kuorittu ja paloiteltu bataatti kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja soseuta se tehosekoittimella.
- Lisää joukkoon kerma, mausteet, konjakki ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja/mannaryynejä. Laita päällimmäiseksi voinokareita.
- Paista 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Asiantuntijaraadin arviointi:
7-vuotias: "Hyvää."
4-vuotias: "Hyvää."
1-vuotias: Söi pitkästä aikaa hyvin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti