Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

perjantai 30. joulukuuta 2011

Riisipuuro


Perinteisesti syömme riisipuuroa lounaaksi jouluaattona. Tapa on lähtöisin lapsuudestani. Sitä aina odotti innolla, kuka saa mantelin ja mahdollisuuden toivoa jotain... Hyvä keino pistää lasten syömisiin vauhtia! Tänä vuonna manteli "eksyi" 7-vuotiaan esikoiseni lautaselle.


(4-5 hengelle)

2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l täysmaitoa
suolaa
½ kanelitanko

Lisäksi
1 kokonainen manteli
kanelia
sokeria

  1. Kuumenna vesi ja laita riisi kiehumaan. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. 
  2. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kanelitanko. Anna hautua hiljaisella tulella 45-60 minuuttia. 
  3. Mausta suolalla ja lisää sekaan manteli. 
  4. Tarjoile kanelin ja sokerin kera.

Asiantuntijaraadin arviointi:

7-vuotias: "Hyvää!" Ilahtui mantelista kovasti.
4-vuotias: "Hyvää!" Pettyi, että sisko sai mantelin, siispä annettiin hänelle oma suoraan pussista :)
1-vuotias: Söi reippaasti.


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti