Perinteisesti syömme riisipuuroa lounaaksi jouluaattona. Tapa on lähtöisin lapsuudestani. Sitä aina odotti innolla, kuka saa mantelin ja mahdollisuuden toivoa jotain... Hyvä keino pistää lasten syömisiin vauhtia! Tänä vuonna manteli "eksyi" 7-vuotiaan esikoiseni lautaselle.
(4-5 hengelle)
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l täysmaitoa
suolaa
½ kanelitanko
Lisäksi
1 kokonainen manteli
kanelia
sokeria
- Kuumenna vesi ja laita riisi kiehumaan. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kanelitanko. Anna hautua hiljaisella tulella 45-60 minuuttia.
- Mausta suolalla ja lisää sekaan manteli.
- Tarjoile kanelin ja sokerin kera.
Asiantuntijaraadin arviointi:
7-vuotias: "Hyvää!" Ilahtui mantelista kovasti.
4-vuotias: "Hyvää!" Pettyi, että sisko sai mantelin, siispä annettiin hänelle oma suoraan pussista :)
1-vuotias: Söi reippaasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti