Rosollia me (aikuiset, heh) rakastamme, se kuuluu joulupöytäämme ehdottomasti. Teen sen aina "tuoreista" punajuurista, koska pidän niiden mausta enemmän kuin etikkapunajuurten. Reseptin olen saanut omalta äidiltäni.
3-4 keitettyä
punajuurta (laita keitinlientä talteen!)
3 keitettyä
porkkanaa
3 keitettyä
perunaa
1 hapahko omena
1 sipuli
1 suolakurkku
(herkkukurkku)
Kastike:
2 dl kuohukermaa
tai kermaviiliä
valkoviinietikkaa
suolaa
valkoviinietikkaa
suolaa
sokeria
valkopippuria
punajuurien keitinlientä
valkopippuria
punajuurien keitinlientä
- Pilko punajuuret, porkkanat, perunat, omena, sipuli ja suolakurkku pieniksi paloiksi. Sekoita ne isossa kulhossa keskenään. Jos rosolli kaipaa lisää väriä, lorauta joukkoon hieman punajuurien keitinlientä.
- Jos teet kastikkeen kermasta, vaahdota se. Lisää kermavaahdon/kermaviilin joukkoon etikka, suola, sokeri, valkopippuri ja pieni liraus punajuurien keitinlientä, jotta kastike värjäytyy kivan vaaleanpunaiseksi. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
Vinkki: Punajuuret kannattaa keittää kuorineen. Muutoin niistä karkaa väri.
Asiantuntijaraadin arviointi:
7-vuotias: Ei tykännyt...
4-vuotias: Ei tykännyt...
1-vuotias: Maistoi muutaman palasen, paiskasi sitten lautasen lattialle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti