Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

perjantai 30. joulukuuta 2011

Rosolli ja kastike


Rosollia me (aikuiset, heh) rakastamme, se kuuluu joulupöytäämme ehdottomasti. Teen sen aina "tuoreista" punajuurista, koska pidän niiden mausta enemmän kuin etikkapunajuurten. Reseptin olen saanut omalta äidiltäni.


3-4 keitettyä punajuurta (laita keitinlientä talteen!)
3 keitettyä porkkanaa
3 keitettyä perunaa
1 hapahko omena
1 sipuli
1 suolakurkku (herkkukurkku)

Kastike:
2 dl kuohukermaa tai kermaviiliä
valkoviinietikkaa
suolaa
sokeria
valkopippuria
punajuurien keitinlientä

  1. Pilko punajuuret, porkkanat, perunat, omena, sipuli ja suolakurkku pieniksi paloiksi. Sekoita ne isossa kulhossa keskenään. Jos rosolli kaipaa lisää väriä, lorauta joukkoon hieman punajuurien keitinlientä.
  2. Jos teet kastikkeen kermasta, vaahdota se. Lisää kermavaahdon/kermaviilin joukkoon etikka, suola, sokeri, valkopippuri ja pieni liraus punajuurien keitinlientä, jotta kastike värjäytyy kivan vaaleanpunaiseksi. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.

Vinkki: Punajuuret kannattaa keittää kuorineen. Muutoin niistä karkaa väri.


Asiantuntijaraadin arviointi:

7-vuotias: Ei tykännyt...
4-vuotias: Ei tykännyt...
1-vuotias: Maistoi muutaman palasen, paiskasi sitten lautasen lattialle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti