Kaupan glögit ovat niin tajuttoman makeita, että mieluummin keittelen mausteliemen itse ja sekoitan sitä punaviiniin ja mehuun. Sokeria lisäilen tarpeen mukaan, eli useimmiten hyvin vähän. Vaikka mausteiden keittely vaatiin hieman vaivaa, leviää sen myötä kotiin ihanan jouluinen tuoksu!
Mausteliemi
1 l vettä
pätkä tuoretta inkivääriä
2 kanelitankoa
n. 40 kokonaista neilikkaa
1 rkl kardemummaa
- Keitä mausteita vedessä noin tunti.
- Jäähdytä seos ja siiviöi se. Säilytä jääkaapissa.
Glögi
½ l punaviiniä
½ l (mustaherukka)mehua
1 dl glögin maustelientä
sokeria
Lisäksi: rusinoita ja manteleita
- Kuumenna punaviini, mehut ja mausteliemi. Mausta maun mukaan sokerilla.
- Pane glögimukiin muutama rusina ja kuorittu manteli ja kaada glögi niiden päälle.
Asiantuntijaraati ei tällä kertaa päässyt arvioimaan lopputulosta, vaikka glögistä olisi saanut lapsille sopivan korvaamalla punaviinin mehulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti