Jostain käsittämättömästä syystä innostun aina sunnuntaiaamuisin leipomaan jotain hyvää aamupalaksi, vaikka väsy painaa silmää. Tämän aamun tuotos on kaurarieska, netistä löytynyttä reseptiä mukaellen. Varsinkin jauhojen kohdalla jouduin soveltamaan, koska kaapistani ei varmaan koskaan ole löytynyt hiivaleipäjauhoja... Lopputulos maistui arvosteluraadille kohtuuhyvin.
6 dl kaurahiutaleita
1½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (erikois)vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
6 dl piimää
50 g voita sulatettuna
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää piimä ja voisula, sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperille ja paista 250-asteisessa uunissa oin 20 minuuttia, kunnes rieskan pinta on kauniin väristä.
- Leikkaa palasiksi ja nauti kuumana voin kanssa.
Asiantuntijaraadin arviointi:
7-vuotias: "Hyvää. Vaikka vähän kirpeää."
4-vuotias: "On hyvää!"
1-vuotias: Tuttuun tapaan heitti lähes kaiken lattialle...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti