Hedelmäkakku, jokajouluinen murheenkryyni! Kakusta tulee usein liian kuiva ja/tai mureneva. Tänä jouluna onnistuin - paremmin kuin edellisinä - saamaan kakusta mukavan kostean, mutta suht murenevaista se oli edelleen. Luulen, että syynä oli tällä kertaa se, etten malttanut (lue: ennättänyt, kiitos meneväisen taaperon) silputa hedelmiä tarpeeksi pieniksi. Taikina ja MAKU (aikuisten mielestä) olivat kyllä muuten sellaisia kuin tahdoinkin. Ensi vuonna uusi yritys, jälleen kerran...
200 g leivontamargariinia
2,5 dl (fariini)sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
1,5 dl mantelirouhetta
2 dl rusinoita
2 dl kuivattuja luumuja pilkottuna
1 pkt sukaattia
1 tlk säilykekirsikoita pilkottuna
1-2 rkl konjakkia
(kirsikoiden lientä tarvittaessa)
- Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi.
- Sekoita munat joukkoon yksitellen.
- Lisää jauhot ja leivinjauhe taikinaan siivilän läpi, lisää lopuksi mausteet. Sekoita varovaisesti.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (käytin korppujauhojen sijaan mannaryynejä).
- Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kääri folioon ja anna "muhia" muutaman päivän ajan.
- Tarjoile tomusokerilla koristeltuna vaikkapa glögin kanssa.
Asiantuntijaraadin arviointi:
7-vuotias: Ei tykännyt.
4-vuotias: "Hyvää."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti