Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Joulun hedelmäkakku

Hedelmäkakku, jokajouluinen murheenkryyni! Kakusta tulee usein liian kuiva ja/tai mureneva. Tänä jouluna onnistuin - paremmin kuin edellisinä - saamaan kakusta mukavan kostean, mutta suht murenevaista se oli edelleen. Luulen, että syynä oli tällä kertaa se, etten malttanut (lue: ennättänyt, kiitos meneväisen taaperon) silputa hedelmiä tarpeeksi pieniksi. Taikina ja MAKU (aikuisten mielestä) olivat kyllä muuten sellaisia kuin tahdoinkin. Ensi vuonna uusi yritys, jälleen kerran...



200 g leivontamargariinia
2,5 dl (fariini)sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
1,5 dl mantelirouhetta
2 dl rusinoita
2 dl kuivattuja luumuja pilkottuna
1 pkt sukaattia
1 tlk säilykekirsikoita pilkottuna
1-2 rkl konjakkia
(kirsikoiden lientä tarvittaessa)

  1. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. 
  2. Sekoita munat joukkoon yksitellen. 
  3. Lisää jauhot ja leivinjauhe taikinaan siivilän läpi, lisää lopuksi mausteet. Sekoita varovaisesti. 
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (käytin korppujauhojen sijaan mannaryynejä). 
  5. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran. 
  6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kääri folioon ja anna "muhia" muutaman päivän ajan. 
  7. Tarjoile tomusokerilla koristeltuna vaikkapa glögin kanssa.

Asiantuntijaraadin arviointi:

7-vuotias: Ei tykännyt. 

4-vuotias: "Hyvää."
1-vuotias: Maistoi vähän, ei selvästikään pitänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti