(5-6 hengelle)
1 dl maapähkinävoita
3-4 rkl öljyä
1 salottisipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 dl vettä
1-2 tl sambal oelekia
2 tl inkiväärijauhetta
2 tl sokeria
2 tl limetti- tai sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta tai ketjapia
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli ja valkosipuli.
- Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja kypsennä vähän aikaa.
- Lisää vesi, sambal, inkiväärijauhe, sokeri ja limettimehu ja anna kastikkeen kiehua kevyesti kannen alla 15 minuuttia.
- Mausta kastike soijakastikeella tai ketjapilla ja ohenna tarpeen vaatiessa vedellä.
- Tarjoile paistetun/grillatun kanan ja riisin kanssa.
Asiantuntijaraadin arviointi:
7-vuotias: "Tulista. Jano! Mutta tää on hyvää."
4-vuotias: "Mä en tykkää tästä kastikkeesta ollenkaan", maistamatta koko ruokaa...
1-vuotias: Söi söhläten ja sähläten. Ruokaa lensi joka paikkaan. Mielipiteestä ei hajua.
Note: Yksi teelusikallinen sambalia riittää. Alkuperäisen reseptin sain appiukoltani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti