Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Maapähkinäkastike


(5-6 hengelle)

1 dl maapähkinävoita
3-4 rkl öljyä
1 salottisipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 dl vettä
1-2 tl sambal oelekia
2 tl inkiväärijauhetta
2 tl sokeria
2 tl limetti- tai sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta tai ketjapia

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli ja valkosipuli. 
  2. Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja kypsennä vähän aikaa. 
  3. Lisää vesi, sambal, inkiväärijauhe, sokeri ja limettimehu ja anna kastikkeen kiehua kevyesti kannen alla 15 minuuttia. 
  4. Mausta kastike soijakastikeella tai ketjapilla ja ohenna tarpeen vaatiessa vedellä.
  5. Tarjoile paistetun/grillatun kanan ja riisin kanssa.

Asiantuntijaraadin arviointi:

7-vuotias: "Tulista. Jano! Mutta tää on hyvää."
4-vuotias: "Mä en tykkää tästä kastikkeesta ollenkaan", maistamatta koko ruokaa...
1-vuotias: Söi söhläten ja sähläten. Ruokaa lensi joka paikkaan. Mielipiteestä ei hajua.

Note: Yksi teelusikallinen sambalia riittää. Alkuperäisen reseptin sain appiukoltani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti