(muutama litra)
1 kg kuivattuja herneitä
vettä
1 savupotka
2 sipulia
suolaa
meiramia
- Huuhtaise herneet ja liota niitä yön yli isossa keittokattilassa.
- Kuumenna vesi herneineen kiehuvaksi, poista vaahto. Lisää kuoritut sipulit ja potka kokonaisina, mausta suolalla. Keitä pari tuntia, lisää vettä tarvittaessa.
- Poista sipulit ja potka. Irrota liha luusta ja pilko se pieniksi paloiksi. Laita lihapalat takaisin kattilaan. Kuumenna. Mausta meiramilla.
- Nauti sinapin kanssa!
Asiantuntijaraadin arviointi:
6-vuotias: "Hyvää, varsinkin tää liha!"
4-vuotias: "Hyvää, paitsi tää kana."
1-vuotias: Söi taas hiljaa ja mielellään.Note to others: Sain keiton tekoon vinkkejä äidiltäni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti