Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Hernekeitto

(muutama litra)

1 kg kuivattuja herneitä
vettä
1 savupotka
2 sipulia
suolaa
meiramia

  1. Huuhtaise herneet ja liota niitä yön yli isossa keittokattilassa. 
  2. Kuumenna vesi herneineen kiehuvaksi, poista vaahto. Lisää kuoritut sipulit ja potka kokonaisina, mausta suolalla. Keitä pari tuntia, lisää vettä tarvittaessa.
  3. Poista sipulit ja potka. Irrota liha luusta ja pilko se pieniksi paloiksi. Laita lihapalat takaisin kattilaan. Kuumenna. Mausta meiramilla. 
  4. Nauti sinapin kanssa!

Asiantuntijaraadin arviointi:

6-vuotias: "Hyvää, varsinkin tää liha!"

4-vuotias: "Hyvää, paitsi tää kana."
1-vuotias: Söi taas hiljaa ja mielellään.

Note to others: Sain keiton tekoon vinkkejä äidiltäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti