(4-5 hengelle)
Uunijuurekset
½ dl öljyä
1 rkl kuivattua timjamia
2 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
1 sipuli
4 porkkanaa
2 naurista
1 isohko bataatti
Uunimakkara
1 pkt HK:n Sinistä Lenkkiä
1-2 tl sinappia
juustoa viipaleina
- Sekoita kulhossa öljy, murskatut valkosipulin kynnet ja mausteet.
- Lisää pilkotut juurekset ja pyöräytä niin, että öljyseos leviää tasaisesti juuresten pinnoille.
- Kumoa juurekset uuninpellille ja laita paahtumaan 200-asteiseen uuniin.
- Kuori makkara ja leikkaa siihen viiltoja. Sivele sinappia viiltoihin ja tunge niihin juustoviipaleita.
- Asettele makkara juuresten joukkoon uuniin, kun juurekset ovat kypsyneet noin puoli tuntia. Kypsennä vielä 20-30 minuuttia.
Asiantuntijaraadin arviointi:
6-vuotias: "Makkara on hyvää, ja nää porkkanat. Mutta tästä perunasta mä en tykkää." (tarkoitti bataattia)
4-vuotias: "Hyvää."
1-vuotias: Söi aluksi hyvin, mutta alkoi sitten viskellä ruuanpalasia pitkin poikin...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti