Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

perjantai 14. lokakuuta 2011

Ruokaa uunista eli uunijuurekset & uunimakkara

(4-5 hengelle)

Uunijuurekset
½ dl öljyä
1 rkl kuivattua timjamia
2 valkosipulin kynttä
suolaa 
pippuria

1 sipuli
4 porkkanaa
2 naurista
1 isohko bataatti 
Uunimakkara

1 pkt HK:n Sinistä Lenkkiä
1-2 tl sinappia
juustoa viipaleina


  1. Sekoita kulhossa öljy, murskatut valkosipulin kynnet ja mausteet. 
  2. Lisää pilkotut juurekset ja pyöräytä niin, että öljyseos leviää tasaisesti juuresten pinnoille.  
  3. Kumoa juurekset uuninpellille ja laita paahtumaan 200-asteiseen uuniin.
  4. Kuori makkara ja leikkaa siihen viiltoja. Sivele sinappia viiltoihin ja tunge niihin juustoviipaleita. 
  5. Asettele makkara juuresten joukkoon uuniin, kun juurekset ovat kypsyneet noin puoli tuntia. Kypsennä vielä 20-30 minuuttia.


Asiantuntijaraadin arviointi:

6-vuotias: "Makkara on hyvää, ja nää porkkanat. Mutta tästä perunasta mä en tykkää." (tarkoitti bataattia)
4-vuotias: "Hyvää."
1-vuotias: Söi aluksi hyvin, mutta alkoi sitten viskellä ruuanpalasia pitkin poikin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti