Tietoja minusta

Sydämen äänen kuuntelija, henkisellä polulla kuljeskelija.

maanantai 31. lokakuuta 2011

Intialainen linssikeitto

(neljälle)

1-1,2 l vettä
1 tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
½ tl kardemummaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
2 tl sinapinsiemeniä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

  1. Huuhtele linssit. Keitä ne pehmeiksi kurkumalla, chilillä, juustokuminalla, kardemummalla ja suolalla maustetussa vedessä. Soseuta koko hoito sauvasekoittimella. 
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sinapinsiemenet ja valkosipuli. Kuullota ruskeaksi, varo polttamasta.
  3. Lisää sinapinsiemenet ja valkosipuli keittoon. Peitä kannella ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Nosta kattila levyltä ja anna keiton seisoa noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa ja chiliä.

Asiantuntijaraadin arviointi:
t
6-vuotias: "Hyvää." Valitti rohtuneita huuliaan, joita keitto poltteli. Ratkaisu: joi lopun keiton pillillä mukista :D
4-vuotias: "Hyvää." Tämä linssikeitto siis kelpasi... (vrt. toinen linssikeitto)
1-vuotias: Söi mielellään, vaikkakaan ei tahtonut itse lusikoida aika lirua keittoa. Äiti joutui ruokkimispuuhiin.

 Note: Kuvan jätin ottamatta, sillä näky ei olisi silmiä hivellyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti